Samenwerkingspartner uitgelicht

Bouland Motors.

De samenwerking met onze partners levert buiten best parts, ook mooie verhalen op. Zoals het verhaal van Bouland Motors en hun Formule 1 COSWORTH Double Four Valve V8 F1-motor. Een indrukwekkend -volledig werkend- schaalmodel (1:3), waaraan meer dan 3 jaar ontwikkeling aan vooraf is gegaan. Het resultaat? Een inhoud van 76 cc, 10.000 toeren per minuut en opgebouwd uit meer dan 1.200 onderdelen. 90% van deze onderdelen is afkomstig van … GFM.

corner

“Ik voel me thuis bij GFM en ben er echt part of the best part.”

Marcel | Bouland Motors

Op de gietdelen na, komt zowat ieder onderdeel van GFM. En bij gietdelen verzorgen ze dan wel de nabewerking. Dus onder aan de streep hebben we het dan over zo’n 90% van de complete motor. In de praktijk betekent dit dat GFM verantwoordelijk is voor al het draai- en freeswerk, de zuigers, drijfstangen, krukassen, carburateurs en alle kleine onderdelen, met uitzonder van de standaard bouten en moertjes. Maar er is meer; een aantal onderdelen worden in samenwerking met Bouland Motors in-house ontwikkelt bij GFM. En het mooie aan dit alles? Ik heb het hier over perfectie van A tot Z. Het ‘klopt’ letterlijk altijd.”

 

Bouland Motors over GFM

Flexibel, betrouwbaar en betrokken. Waarbij het niveau van meedenken eigenlijk ook thuishoort in het rijtje. Wellicht is het rijtje een cliché, maar bij GFM weten ze hier als geen ander invulling aan te geven. Wanneer wij in de testfase constateren dat iets anders werkt dan gedacht en daarom behoefte hebben aan een nieuw onderdeel, dan regelen ze dat bij GFM. En als we er zelf een keer niet uitkomen, dan wordt er ook op constructieve wijze meegedacht om te komen tot een oplossing.

 

“Om een lang verhaal kort te maken; er is simpelweg sprake van een fijne samenwerking. Onderling vertrouwen vormt hierin de basis. We praten bijvoorbeeld nauwelijks over prijzen, want die kloppen gewoon altijd. Fijn als je op deze manier samen kunt werken. Het geeft Bouland Motors rust.”